Man (42) rijdt fietsster dood op gevaarlijk kruispunt, justitie eist 1200 euro boete

25 januari 2019 om 17:05
nl
Tegen de man die in januari vorig jaar een fietsster doodreed op een kruispunt in Eindhoven, is een geldboete van 1200 euro geëist. Ook werd een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden en een proeftijd van twee jaar geëist. Na het ongeluk ging het kruispunt op de schop. Zo kwamen er meer verkeersdrempels en werd er een stopstreep aangebracht.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Wal met de Bilderdijklaan en de P. Czn. Hooftlaan. De 58-jarige vrouw werd op 5 januari om half zeven die vrijdagavond geschept door een auto toen ze de weg overstak bij een oversteekplaats voor fietsers. De verdachte gaf haar geen voorrang. Het slachtoffer overleed een week later aan haar verwondingen.

Aanpassingen voor veiligheid
Om het oversteekpunt voor fietsers veiliger te maken werd de maximumsnelheid aangepast naar 30 kilometer per uur. Ook werden er verkeersdrempels aangelegd en werd de weg met trottoirbanden versmald en kwam er een stopbord met stopstreep. Ook knipperende LED-verlichting moet automobilisten attenderen op de oversteekplaats.

Dat was niet de eerste keer dat de gemeente de weg heeft aangepakt. In 2017 veranderde de verkeerssituatie bij de kruising met de Wal al. De verkeerslichten zijn verdwenen. Fietsers hebben nu voorrang. Dat moest de situatie voor fietsers veiliger maken, maar er gebeurden juist meer ongevallen en bijna-ongevallen. Sinds oktober 2017 zijn er bij de gemeente twaalf meldingen over onveilige situaties binnengekomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.