Video

Festivalcamping in de sneeuw: 'Met bier en dekens heb je het niet koud'

25 januari 2019 om 21:40 • Aangepast 20 november 2020 om 18:56
nl
Kamperen in januari, je moet er maar zin in hebben. Terwijl de sneeuw nog op het veld ligt, verzamelen festivalgangers zich in Oss op de camping van Klompenrock. Maar de festivalgangers trekken zich weinig van die kou aan. "Met veel bier en een paar dekens krijgen we het echt niet koud", zeggen twee caravanbewoners.
Profielfoto van Guus Beenhakker
Geschreven door
Guus Beenhakker

Voordat het festival begint, worden de gasten met een campingticket getrakteerd op een extra programma. Er is levensgroot Stef Stuntpiloot te doen en er is een kiosk waar een kleine pre-party is georganiseerd. Om op te warmen is er een vuurtje en een hometrainer waar je fietsend je telefoon kunt opladen. Aan de bar zijn onbeperkt frikandellen. Maar sommigen vieren feestjes in hun eigen caravans.

Het festival op het industrieterrein Vorstengrafdonk in Oss viert dit jaar de vijfde editie. En dit jaar bedacht organisator Twan van Strien de camping er bij. "Het is fijn voor de gasten als er niemand hoeft te bobben", zegt hij. Dat was de kiem van het plan dat nu ten uitvoer komt. En met succes. "Alle campingplaatsen zijn uitverkocht", zegt hij. "Vanavond organiseren we op de camping nog een afterparty en morgen is er een antikaterontbijt met ei."

Wachten op privacy instellingen...

Caravans
Op de camping zijn alleen caravans en campers toegestaan. "Het is te koud voor de tent, die verantwoordelijkheid willen we niet aan, dat moet je niet willen", zegt Van Strien. En die voertuigen zijn er in alle vormen en maten. Er zijn bescheiden busjes, maar er is ook een vriendengroep uit Nistelrode met een trailer die voorzien is van bar en disco. "We rijden hiermee altijd festivals af", zeggen ze. Om te voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften wordt ter plaatse nog even een schot verwijderd.

Anderen zitten gezellig in hun eigen caravan te feesten, met eigen muziek en met eigen catering. "We hebben het festival haast niet meer nodig."

Klompen
"De festivalnaam 'Klompenrock' komt van de houten schoenen, maar we willen met het woordje 'rock' wel aangeven dat we een steviger programma neerzetten", zegt Van Strien. Onder meer BZB en Zanger Kafke staan op het affiche. Maar met klompen zelf weten de festivalgangers ook wel raad.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!