Berg de slee maar op: winterweer keert voorlopig niet terug

26 januari 2019 om 17:13
nl
Liefhebbers van sneeuw en ijs zijn de afgelopen week op hun wenken bediend. Op een aantal in Brabant kon worden geschaatst en ook de slee kon weer uit de schuur. Maar door de dooi is dat nu verleden tijd en het echte winterweer keert voorlopig ook niet terug.
Geschreven door

Met de aanvoer van zachte lucht was het ineens gedaan met het winterweer van de afgelopen dagen. Hierdoor is de sneeuw op veel plaatsen in no-time gesmolten. De temperatuur steeg op sommige plaatsen zelfs naar acht a negen graden. In de loop van zaterdagavond en –nacht krijgen we te maken met een storing. Er valt op veel plaatsen regen en het regent dan ook stevig door.

Zacht winterweer, gepaard met regen
Zondag is er vrij veel bewolking in de provincie. Verspreid vallen er veel buien en kunnen we zelfs te maken krijgen met een klap onweer. De temperatuur stijgt tot ongeveer negen graden. Na het weekend zien we wel wat lagere temperaturen, aldus weer.nl. Maar ver onder het vriespunt gaat de temperatuur in de nacht niet komen. Overdag wordt het gemiddeld zo’n 5 graden. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!