Video

Koerier mishandeld en ontvoerd bij overval in Den Bosch, daders laten bestelbus brandend achter

27 januari 2019 om 07:02
nl
Een bestelbus van een koeriersbedrijf is zaterdagnacht overvallen op de Ruiterskampweg in Den Bosch, vlakbij het sorteercentrum van PostNL voor postpakketten. De daders reden de chauffeur rond twee uur klem met een witte bestelbus en een donkere auto, vermoedelijk een Audi.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Ze leken aanvankelijk van plan om de inhoud – waaronder mobiele telefoons – over te laden in de andere bestelbus. Vermoedelijk lukte dit niet snel genoeg waarna ze er met de hele bus vandoor gingen. 

'Naar omstandigheden goed'

Bij de overval werd de ruit van de portier van de chauffeur ingeslagen. Daarna werd de man, die werkt voor een koeriersbedrijf in het Gelderse Oosterwolde, uit de auto gehaald, geschopt en geslagen. Ook werden zijn handen vastgebonden. Daarna werd hij bedreigd met iets dat op een vuurwapen leek. Volgens een woordvoerder van het koeriersbedrijf maakt de man het inmiddels naar omstandigheden goed.

De overvallers dwongen de man terug in zijn bus te stappen en daarna reden ze samen weg. Op de Ruiterskampweg bleef de witte bestelbus achter met een deel van de lading. Die bestond uit verschillende pakketjes voor webshops. 

Bestelbus en rugzak gevonden

Op de oprit van de snelweg A59 werd de bestuurder uit zijn bestelbus gezet. De daders gingen er daarna met de gestolen bus vandoor. Ze droegen donkere kleren en een aantal had ook een bivakmuts op. De bestelbus werd later brandend teruggevonden aan de d’Oultremontweg in Elshout.


Voorbijgangers zagen ondertussen het slachtoffer lopen en ze waarschuwden de politie. Later werd op de oprit van de A59 bij de Rietveldenweg richting Waalwijk nog een rugzak gevonden. Er wordt onderzocht of deze van de koerier is.

Audi uitgebrand teruggevonden

Later op de ochtend werd in het Gelderse Velddriel een uitgebrande zwarte Audi ontdekt. De politie houdt er rekening mee dat dit de auto was waarmee het busje van de koerier werd klemgereden.   

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.