Bierbrouwer Bavaria zoekt nieuwe 'Sjefkes', de stille krachten achter carnaval

28 januari 2019 om 09:04
Sjefke Vaeren was Bavaria's
Sjefke Vaeren was Bavaria's
Kun je je Sjefke Vaeren nog herinneren? Vorig jaar leidde hij namens bierbrouwer Bavaria de carnavalsrevolutie. Hij trok ten strijde om van carnaval officiële vrije dagen te maken. Nu is de bierbrouwer op zoek naar 'gewone' Sjefkes.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

"Vandaag starten we onze nieuwe carnavalscampagne onder leiding van Sjefke Vaeren. We gaan op zoek naar gewone Sjefkes", laat Florent Renders van Bavaria weten.

'In het zonnetje zetten'
"Gewone Sjefkes zijn alle stille krachten achter carnaval die het elk jaar weer voor elkaar krijgen dat we dit mooie feest kunnen vieren." De bierbrouwer wil de gewone Sjefkes in het zonnetje gaan zetten.

"Dat kan door mensen in hun naaste omgeving. Die kunnen een gewone Sjefke bij ons aandragen. Dan krijgen ze een kleine ere-Sjef titel", legt Renders uit. Vlak voor carnaval zet de bierbrouwer nog een kleine honderd bijzondere verhalen van gewone Sjefkes online.

Petitie
Vorig jaar kroop Björn van der Doelen in de rol van Sjefke Vaeren om een carnavalsrevolutie op gang te brengen. Doel was om van het carnavalsfeest officiële vrije dagen te maken. 

En dat is nog steeds het plan als het aan de bierbrouwer ligt. "We waren echt enorm enthousiast hoe dat leefde in Nederland." 

De petitie werd ook aangeboden in Den Haag.  "Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de petitie goedgekeurd." 

Nu is het wachten tot een van de Tweede Kamerfracties de petitie oppakt en er een agendapunt van maakt. "Ik hoop op iemand als Klaas Dijkhoff, die stond ook vooraan om de petitie in ontvangst te nemen."

Om even je geheugen op te frissen. Zo trok Sjefke Vaeren vorig jaar ten strijde:

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...