Nog altijd weinig beweging rondom Vincent Janssen: 'Clubs informeren wel maar zijn niet concreet'

28 januari 2019 om 14:12
nl
De transfermarkt is nog vier dagen open en Vincent Janssen uit Oss heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden. De spits zit op een dood spoor bij Tottenham Hotspur. Toch speelt er, zo kort voor het sluiten van de transfermarkt, nog niks concreets rondom de zeventienvoudig international. Dat stelt het management van Janssen desgevraagd.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De 24-jarige spits zit op een dood spoor bij de Spurs. “Zij willen Janssen alleen maar verkopen, want hij komt niet meer in de plannen van de club voor”, zegt zaakwaarnemer Patrick van Diemen. “Clubs informeren wel, maar concreet wordt het nog niet.”

Janssen werd in de zomer van 2016 voor een recordbedrag van 22 miljoen euro getransfereerd van AZ naar Tottenham. Mede door blessureleed is het huwelijk tussen Janssen en Spurs niet geworden van wat men ervan gedacht had. “Het belangrijkste is nu dat Janssen weer gaat spelen”, zegt zijn zaakwaarnemer.

Clubs informeren dus wel naar Janssen, maar schrikken wellicht van het gevraagde bedrag voor de spits. Engelse media suggereren van bedragen tussen de 13,5 miljoen en 17,5 miljoen euro.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Onmogelijk

Spurs-trainer Mauricio Pochettino liet vorige week duidelijk merken dat hij geen gebruik meer gaat maken van de diensten van de spits uit Oss. "We proberen hem zo snel mogelijk fit en in vorm te krijgen en daarna een club voor hem te vinden waar hij weer gelukkig kan zijn en kan spelen. Maar hier is dat onmogelijk."

Het management van Janssen heeft er vertrouwen in dat de spits nog voor het sluiten van de transfermarkt een nieuwe club gaat vinden. Anderhalf jaar geleden lukte het Janssen ook om op ‘deadline-day’ tijdelijk te vertrekken. Toen vertrok Janssen op huurbasis naar het Turkse Fenerbahce. Janssen heeft nog een kleine kans om na 31 januari te vertrekken. In Rusland is de transfermarkt nog open tot halverwege februari. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.