Drie doden gevonden in Belgisch drugslab na tip uit Eindhoven

29 januari 2019 om 10:45
nl
In een loods in het Belgische Eksel heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag drie doden gevonden. In het pand werden synthetische drugs gemaakt. De politie kwam rond kwart voor vier ’s nachts ter plaatse na een tip uit Eindhoven over een vreemde geur. Dat schrijft de krant Het Belang van Limburg.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De gemeente Hechtel-Eksel ligt circa dertig kilometer ten zuiden van Eindhoven. De politie is druk bezig met onderzoek. Bij aankomst konden de hulpdiensten niets meer voor de slachtoffers betekenen.

De lichamen vertonen geen kenmerken van geweld. Vermoedelijk hebben de slachtoffers giftige stoffen ingeademd die vrijkomen bij de productie van synthetische drugs. 

Het is nog onduidelijk wat er zich in het productiecentrum van synthetische drugs heeft afgespeeld. Hoe en wanneer de Eindhovense tipgever de geur opmerkte, is evenmin bekend. Overigens kan het Belgische parket niet bevestigen dat de tip uit Eindhoven komt, zoals de krant wel schrijft.

Omgeving afgesloten
De straat en omgeving zijn afgesloten, maar de politie laat de werknemers van acht bedrijven rond de loods wel door om te gaan werken. Burgemeester Dalemans van de gemeente Hechtel-Eksel zei dinsdagochtend tegen Het Belang van Limburg dat door de afzetting ongeveer vijftig mensen niet naar hun werk konden gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.