Chaos in Oisterwijk: lange wachtrijen voor spoorbomen door kapotte trein

31 januari 2019 om 07:48
nl
Het was een drukte van jewelste donderdagochtend bij voor de spoorbomen in Oisterwijk. Door een defecte trein stonden automobilisten en fietsers lang te wachten voor de dichte spoorbomen. Dat was niet de eerste keer dat dit gebeurde in het dorp en leverde veel frustratie op.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een goederentrein die onder andere auto's vervoerde, kwam stil te staan op het spoor rond zes uur. Tot negen uur duurden de problemen en was er geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg en Boxtel.

"De trein blokkeerde hier de hele overweg", zei een ooggetuige. Ook andere overwegen in Oisterwijk - naar Heukelom en richting het dorp - waren vanwege de treinproblemen dicht. 

Langs de spoorbomen
Voor de gesloten overweg aan de Moergestelseweg stonden tientallen auto's en fietsers te wachten. Verschillende mensen probeerden toch langs de spoorbomen te steken, hoewel dat gevaarlijk en verboden is. 

"Ik ben bij Heukelom onder de spoorbomen doorgegaan", gaf een van de automobilisten toe. "Anders lukte het écht niet... Het duurde even voordat ik doorhad dat alles muurvast stond. Maar toen ik door allerlei auto's werd ingehaald, viel het kwartje. Ik reed naar voren, zag de trein stilstaan en ben toen gegaan. Super gevaarlijk. Ik snap niet dat er niet iemand bij de overweg wordt gezet, om het verkeer te begeleiden."

Het is niet de eerste keer dat dit probleem zich voordeed in Oisterwijk. "Vorig jaar iets van twintig keer", vertelt een inwoner van het dorp. Meestal is er geen instantie aanwezig en mogen inwoners het zelf oplossen."

Wachten op privacy instellingen...

Stopbussen
Vanwege de problemen zette de NS stopbussen in tussen Tilburg, Oisterwijk en Boxtel.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.