Jongensdroom van Master Milo komt uit, hij heeft tank van Saddam Hoessein

31 januari 2019 om 16:52
nl
Als klein jongetje van vijf droomde Emile Luijben (36), artiestennaam Master Milo, uit Baarle-Nassau er al van om ooit een eigen tank te hebben. Donderdag kwam die droom uit. Met een speciaal transport kwam een oude Chinese tank uit Engeland aan in Grave. Daar werd het voertuig bij een speciaal bedrijf klaar gemaakt om daarna verder te gaan naar Baarle.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Master Milo vond de tank op een soort Marktplaats voor militaire voertuigen. De tank was door de Engelsen buit gemaakt tijdens de Golfoorlog, begin jaren negentig in Irak. Saddam Hoessein gebruikte de tank bij de aanval op Koeweit. De Engelsen stelden de tank als oorlogsbuit ten toon, waarna het ding stond weg te roesten. 

Wachten op privacy instellingen...

Brute machine
Master Milo noemt de tank fascinerend en een brute machine. Machines en voertuigen zijn de grote passie van Milo. Oorspronkelijk verdiende hij de kost als technisch tekenaar. Maar inmiddels kan hij leven van de filmpjes op zijn eigen YouTube-kanaal. Rijk is hij er nog niet van geworden, want veel geld wordt weer uitgegeven aan nieuwe voertuigen. Zo kostte de tank uit Engeland Milo 12.000 Pond, bijna 14.000 euro.

Geen kanon
Voordat de tank naar Baarle-Nassau mag, worden eerst de koepel en het kanon gedemonteerd bij een gespecialiseerd bedrijf in Grave. Voor het kanon moet je namelijk een vergunning hebben en die heeft Milo (nog) niet. De komende maanden wordt het roestige gele gevaarte helemaal opgeknapt. Daarna wil Master Milo het voertuig gaan gebruiken voor evenementen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.