NAC opnieuw hekkensluiter na kansloos verlies (3-0) in degradatiekraker

1 februari 2019 om 21:49
De kans is groot dat NAC dit seizoen rechtstreeks degradeert naar de eerste divisie. De ploeg verloor vrijdagavond kansloos (3-0) van de Graafschap en is nu hekkensluiter. NAC won dit seizoen nog geen enkel uitduel. Debutant Gersbach was de 31ste speler die dit seizoen in actie kwam, een clubrecord voor de Bredanaars.
Profielfoto van Malini Witlox

Het duel ging met veel nostalgie van start. De Graafschap bestaat 65 jaar. Leo Kamperman, zoon van een van de oprichters, verrichtte de symbolische aftrap na een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-trainer Jurrie Koolhof. De thuisclub wilde dit speciale duel dolgraag winnen en dat lukte. De Graafschap was negentig minuten lang de bovenliggende partij en heeft nu twee punten meer dan NAC.

Toch een kans
Keeper Van Leer verspeelde na een half uur spelen de bal, Burgzorg kon schieten (1-0). Van Leer zat er nog wel aan, maar het was niet voldoende. NAC kreeg voor rust wel een goede kans via Nijholt die voorlangs schoot, maar liet verder weinig zien.

Kort na rust maakte El Jebli er met een fraaie vrije trap 2-0 van. "Schaam je kapot", klonk uit het uitvak. Met een dubbele wissel probeerde trainer Mitchell van der Gaag het tij te keren, maar De Graafschap bleef een klasse beter. Wel had Kastaneer zeven minuten voor tijd een goede kans op de 2-1, zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. In de blessuretijd maakt Owusu het feestje van de thuisclub compleet. Hij schoot uit een vrije trap raak: 3-0.

NAC miste onder andere Verschueren en Leigh vanwege blessures. De Australiër Alex Gersbach mocht zijn basisdebuut maken. Samen met Van Leer, Karami, Koch, Mets, Kali, Lundqvist, Nijholt, Rosheuvel, Korte en Kastaneer vormde hij de basiself.