Lange rijen voor Klûntocht Breda, 6000 tickets in anderhalf uur tijd verkocht

1 februari 2019 om 20:35
nl
Er stond vrijdagavond een enorme rij in de Bredase binnenstad voor de verkoop van de kaartjes voor de Klûntocht op 10 februari. Om zeven uur vrijdagavond begon de kaartverkoop en duizenden mensen kwamen naar café de Bruine Pij waar je de tickets kon bemachtigen.
Geschreven door

Tijdens de Klûntocht klûnen duizenden feestvierders van kroeg naar kroeg. Bij ieder café, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Friese stad of dorp, krijg je een stempel als je er een drankje koopt. En net zoals bij de echte Elfstedentocht is het doel om aan het eind een volle stempelkaart te hebben. Is dat gelukt, dan krijg je aan het eind je klûnkruisje. 

Wachten op privacy instellingen...


Landelijk bekend
Het is zo populair dat mensen vanuit heel Nederland naar dit evenement komen. Het was alleen vrijdagavond mogelijk om een kaartje te bemachtigen. Binnen een kleine anderhalf uur waren alle zesduizend kaarten uitverkocht. "Het was druk, ik kan niet anders zeggen", vertelt Pim van Bel, voorzitter van De Bredase Klûntocht. "De laatste tien jaar gaat het zo hard. Drie jaar geleden hebben we al besloten om een week ven tevoren te gaan verkopen."


De opbrengst van de Klûntocht gaat naar het goede doel. Dit jaar is dat de Grote Kerk.


Jubileum

Dit jaar wordt het evenement voor de tweeëntwintigste keer georganiseerd. "Dat is een carnavalsjubileum, twee keer 11 jaar", zegt Van Bel. "Dat wil zeggen dat we iets groter uitpakken. Het is eigenlijk een binnenevenement, maar we hebben dit jaar ook 6 podia buiten. We maken de tocht nu net iets leuker door de 'levende muziek' ook buiten te laten klinken."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.