Veldrijdster Inge van der Heijden uit Schaijk wint WK beloften - Omroep Brabant

Veldrijdster Inge van der Heijden uit Schaijk wint WK beloften

3 februari 2019 om 12:51
nl
Veldrijdster Inge van der Heijden uit Schaijk is wereldkampioene veldrijden geworden bij de vrouwen onder 23 jaar. Nederland domineerde bij de beloften. In het Deense Bogense kleurde het hele podium oranje. Fleur Nagengast werd tweede en Ceylin Del Carmen Alvarado pakte het brons.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In de slotfase sprong de favoriete voor de wereldtitel Alvarado weg uit een groepje met drie Nederlanders. De in de Dominicaanse Republiek geboren veldrijdster leek op weg naar de wereldtitel, maar Van der Heijden reed het gat dicht. De 19-jarige veldrijdster trok door en fietste naar het goud. De moegestreden Alvarado viel stil, zag Nagengast nog voorbijkomen en moest genoegen nemen met brons. 

Lang stuk
"We kwamen op het einde samen en het was een lang stuk tot de finish. Ik zag Ceylin weggaan en kon het gelukkig dichttrekken", zei een duidelijk uitgeputte Van der Heijden.

De Nederlandse veldrijdsters waren voorafgaand al getipt als kanshebbers met Alvarado als de grote favoriete. "Ja, dit is heel mooi. Net als bij het EK zijn we eerste, tweede en derde. Alleen nu in een andere volgorde. Ik ben hier ontzettend blij mee", aldus Van der Heijden die in november bij de Europese titelstrijd op het terrein van Autotron in Rosmalen zilver won. Alvarado pakte toen het goud en Nagengast was de nummer drie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.