Dronken automobilist rijdt twee politieauto's aan en is rijbewijs kwijt

3 februari 2019 om 13:30
nl
Een dronken automobilist reed zaterdagnacht tot twee keer toe een politieauto aan in Steenbergen. Dit gebeurde rond vier uur op de Westdam.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten hielden de man, een 55-jarige Steenbergenaar, al in de gaten, omdat ze hadden gezien dat het hem niet goed lukte om met de auto uit een parkeervak te rijden. 

Blauwe zwaailichten
Toen ze hem een stopteken gaven, om te controleren of hij dronken was, reed de man bijna tegen een boom op de stoep naast de parkeervakken. Vervolgens reed hij achteruit en raakte hij de politieauto, die achter hem stond. 

De verdachte reed vervolgens weer vooruit, richting de Kade. Een andere politie-eenheid gaf de dronken automobilist opnieuw een stopteken en probeerde met de blauwe zwaailichten zijn aandacht te trekken. Daarop stopte de man. Maar vervolgens probeerde hij weer achteruit te rijden en raakte hij ook deze politieauto. 

Rijbewijs
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt vanwege rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag, het doorrijden na een ongeluk en het negeren van een stopteken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.