Video

Luuk de Jong leidt PSV met ruime cijfers langs Fortuna Sittard

3 februari 2019 om 14:28
nl
Koploper PSV heeft zondagmiddag een soepele overwinning geboekt op Fortuna Sittard. Dankzij onder meer een hattrick van Luuk de Jong werden de Limburgers met 5-0 naar huis gestuurd.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De Jong was na zeven minuten al dicht bij de openingstreffer, maar stuitte op Fortuna-doelman Koselev. De sluitpost was een minuut later echter kansloos op een prachtige uithaal van Pereiro: 1-0. Malen kreeg daarna terecht geel voor een wilde charge. 

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Rode kaart
Periero was na 23 minuten opnieuw gevaarlijk, maar na een mooie slalom schoot hij rakelings naast. Dumfries stuitte vervolgens op Koselev, waarna Essers rood kreeg en de Limburgers na een halfuur al met tien man kwamen te staan. 

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Honderdste treffer
Cody Gakpo verving aan het begin van de tweede helft Donyell Malen, die eerder tweemaal ontsnapte aan rood. PSV speelde vervolgens verre van groots, maar kwam via Luuk de Jong wel op 2-0. Het was zijn honderdste treffer in Eindhovense dienst en natuurlijk was ook deze met het hoofd. Cody Gakpo tekende vlak daarna met een prachtige streep voor de 3-0.

Steven Bergwijn kreeg het stadion daarna stil toen hij verkeerd neerkwam en zichzelf ogenschijnlijk ernstig blesseerde. Hij moest per brancard het veld af.

Luuk de Jong tekende daarna, op aangeven van Angelino, voor de 4-0 en vlak voor tijd ook nog voor de vijfde Eindhovense treffer.  

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!