Video

Hoe gaat het met de goede voornemens die we hebben gemaakt voor 2019? 'Niks van terechtgekomen!'

3 februari 2019 om 18:41
nl
Iets meer dan een maand geleden waren er heel wat Brabanders die plannen maakten voor het nieuwe jaar 2019. Onderdeel van die plannen waren ook de jaarlijkse goede voornemens, zoals stoppen met roken, afvallen, gezonder leven en op tijd naar bed gaan. We hadden er nogal wat. Maar wat is er van die voornemens terechtgekomen nu het nieuwe jaar alweer ruim een maand op weg is?
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

In winkelcentrum De Helftheuvel in Den Bosch worden vragen over de gemaakte goede voornemens voor 2019 met een lach en een traan beantwoord. Corry uit Kaatsheuvel geeft het ruiterlijk toe. “Er is helemaal niets terechtgekomen van die goede voornemens.” Corry wilde afvallen, maar hapt op een terras wel smakelijk een worstenbroodje weg. “Als ik deze op heb, ga ik beginnen. Morgen ga ik beginnen met afvallen.”

 

Doorzetten of afhaken
Veel van de goede voornemens zijn na een maand al overboord gegaan. Soms omdat de doelen onrealistisch waren en soms door omstandigheden. Bij Patrick is de poging om te stoppen met roken niet gelukt. “Het zit hier”, en hij wijst op z’n hoofd. "Het hoofd wilde niet." Hij voegt er nog aan toe: "Volgende keer beter."

 

Ralf is het wel gelukt  om te stoppen met roken. Hij stopte omdat hij solidair wil zijn met zijn partner. “Je krijgt je smaak terug heb ik gemerkt en dat vervelende rokershoestje ben ik ook kwijt.” Ook Guido slaagde: “Ik heb met oud en nieuw nog een sigaar gerookt en dat was de laatste. En ik ga het volhouden.” Guido heeft na het stoppen ook meer smaak gekregen. Ook is hij volop gaan wandelen.

Nog een succesnummer is Rob, die werkt bij een opticien in het winkelcentrum. “Ik ben al tweeënhalve kilo kwijt in één maand tijd. Ik moet wel doorzetten anders kost het me geld.” Rob heeft z’n afvalrace gekoppeld aan een soort weddenschap. Faalt hij, dan moet hij betalen. Vooralsnog blijft hij afvallen.

Overleven
In de eerste maand van het nieuwe jaar zijn er echter ook mensen die slecht nieuws hebben gekregen. Het jaarlijkse gejengel over goede voornemens is dan plotseling volstrekt onbelangrijk geworden. “Ik heb het niet breed op dit moment. Mijn goede voornemen is: zien te overleven”, zegt iemand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!