Kiki Bertens wint WTA-tennistoernooi in Sint-Petersburg: achtste titel uit haar carrière

SINT-PETERSBURG - Tennisster Kiki Bertens uit Breda heeft zondag het WTA-toernooi van Sint-Petersburg gewonnen. Bertens versloeg in de finale de Kroatische Donna Vekic, met 7-6 (2) en 6-4. Ze veroverde zo haar achtste titel uit haar loopbaan.

 

De als tweede geplaatste Bertens kwam in de eerste set terug van een 5-2 achterstand. In de tweede set leverde Vekic bij een stand van 1-1 haar servicegame met een dubbele fout, op love, in. De Kroatische kwam nog op gelijke hoogte, maar in de negende game verloor ze opnieuw haar servicegame na een dubbele fout.

Bertens benutte vervolgens haar vierde wedstrijdpunt. Dit wel met veel geluk. De bal raakte de netband en viel nét over het net, waardoor Vekic gezien was. De tennisster uit Breda leek de partij al eerder (bij 40-0) beslist te hebben. Ze stak haar handen al de lucht in, maar het Hawk-eyesysteem liet zien dat een bal van Vekic in was.  

 

De titel van zondag is de eerste toernooiwinst van Bertens sinds september vorig jaar. Toen was ze de sterkste in Seoul. Bertens blijft de nummer acht van de wereld. De komende week is ze vrij. Vervolgens speelt ze de toernooien van Doha en Dubai.

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS TENNIS SINT-PETERSBURG