Mohammed Ihattaren over kleedkamer van PSV: 'Zijn ook lieve jongens'

4 februari 2019 om 07:15
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Mohammed Ihattaren in actie tegen Fortuna Sittard. (foto: VI Images)
1/3 De 16-jarige Mohammed Ihattaren blijft verbazen bij PSV
Over iets meer dan een week mag hij zeventien kaarsjes uitblazen. Mohammed Ihattaren is nog hartstikke jong, maar trainer Mark van Bommel vindt hem oud en goed genoeg om in het eerste van PSV te spelen.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Dat Ihattaren een groot talent is, ziet een liefhebber vrij snel. Tegen FC Groningen, vorig weekeinde, mocht de aanvallende middenvelder een paar tellen meedoen en maakte hij zijn officiële debuut. Zondag kreeg de Utrechter ruim een half uur speeltijd. Hij verving Steven Bergwijn die met een ogenschijnlijk zware blessure van het veld ging. 

Bekijk de video in de tweet. Daaronder gaat de tekst verder.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik zag het gebeuren", vertelt Ihattaren over het vervelende moment van zijn collega. Bergwijn kwam ongelukkig ten val. "De trainer riep dat ik warm moest gaan lopen. Het is sneu voor Steven. Ik hoop dat hij snel terug is."

Oogt niet zenuwachtig
Ihattaren kwam in het veld tegen Fortuna Sittard (5-0 winst) en stond erbij alsof hij al jarenlang ervaring heeft in de eredivisie. De jongeling is dan ook niet zo snel onder de indruk. Ook niet van de kleedkamer van PSV, waar toch de nodige ‘grote spelers’ in zitten. "Dat zijn ook lieve jongens. Ze nemen me op sleeptouw. Dat is mooi. Ik ben daarom ook niet zenuwachtig of zo."

Hij vervolgt: "Het is mooi om te zien hoe de jongens zich voorbereiden op een wedstrijd. Ik mag nu de kleedkamer met ze delen en ben onderdeel van het team. Dat is mooi om mee te maken."

Bekijk de video in de tweet. Daaronder gaat de tekst verder.

Wachten op privacy instellingen...

Bergwijn ligt er misschien wel een tijdje uit, maar Ihattaren blijft over zijn eigen bijdrage en kansen bescheiden. "Ik probeer zoveel mogelijk te leren. Het is fijn minuten te maken en natuurlijk doe ik er alles aan om stappen te blijven zetten. Maar ik kan ook veel leren op de trainingen. Ik moet eerst daar mijn best doen, dan zien we het wel."

Wachten op privacy instellingen...