Video

Sein brand meester gegeven voor zeer grote brand papieropslagloods van Huijbtrex in Tilburg

4 februari 2019 om 11:00
nl
Een papieropslagloods van het bedrijf Huijbtrex aan De Posthoornstraat in Tilburg is maandag verwoest door een zeer grote brand. Het vuur brak rond kwart voor elf uit. Rond acht uur heeft de brandweer pas het sein brand meester gegeven.
Geschreven door

In de loods lagen voornamelijk toiletpapier en tissues opgeslagen. "De brand was daardoor lastig te bestrijden", liet verslaggever Tom van den Oetelaar vanaf plaats van de brand weten. 

Wachten op privacy instellingen...

Een deel van de loods is ingestort. De omliggende bedrijfspanden werden ontruimd. Om hoeveel bedrijven en medewerkers het ging, is niet bekend. 


Wachten op privacy instellingen...


Ramen en deuren dicht
De rookwolken waren tot in de verre omtrek te zien. De Veiligheidsregio adviseerde ramen en deuren te sluiten. Ook moesten ventilatiesystemen worden uitgeschakeld. Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-Alert verstuurd.  Omdat de brandweer het vuur gecontroleerd liet uitbranden is er minder rook. 


Wachten op privacy instellingen...


Volgens Kamiel Sanders, die goed uitzicht had op de brand, leek het in eerste instantie mee te vallen. "Maar daarna sloegen de vlammen uit het dak en werd het steeds erger."


 

De loods op industrieterrein Kraaiven heeft een oppervlakte van 6000 vierkante meter. De brandweer was met vijf bluswagens en een watertankwagen aanwezig om de brand te blussen.  Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!