Hijgende telefoonstalker moet twee jaar de cel in

5 februari 2019 om 18:36
nl
Een 49-jarige man uit Den Bosch die jarenlang vrouwen stalkte, moet twee jaar de cel in en een schadevergoeding van duizenden euro's betalen. De man belde de vrouwen jarenlang op, hijgde in de telefoon en deed seksueel getinte uitspraken.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

De man pleegde de telefoontjes ongeveer acht jaar lang. Elf vrouwen deden aangifte van stalking. Uiteindelijk is hij veroordeeld voor het lastigvallen van zeven slachtoffers. De man moet zes van de zeven slachtoffers een schadevergoeding betalen. Aan drie moet hij 2500 euro betalen en aan drie ruim 5000.

Vorig jaar opgepakt
De man is vorig jaar opgepakt. Toen bekende hij zijn daden meteen. De slachtoffers probeerden van de stalker af te komen door van telefoonnummer te veranderen. Dat had geen zin. De verdachte ging gewoon door met de telefoontjes op de nieuwe nummers. 

De vrouwen hadden lange tijd geen idee wie hen stalkte met de vervelende telefoontjes. Ook de politie stond voor een raadsel. Uiteindelijk heeft een aangifte van een vrouw naar de verdachte geleid.

Verplichte behandeling
De rechter oordeelde verder dat de man geen contact mag opnemen met de slachtoffers. En hij moet zich laten behandelen voor zijn stoornis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.