'Oud-voetballer Abdellaoui neergeschoten in Amsterdam, maar buiten levensgevaar'

7 februari 2019 om 13:40
nl
Oud-voetballer Yassine Abdellaoui is woensdagavond onder vuur genomen op IJburg in Amsterdam. Dit melden De Telegraaf en Het Parool. De 43-jarige Bosschenaar speelde onder meer voor OJC Rosmalen, NAC en Willem II, hij stopte in 2004 met voetbal.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De voormalig linksbuiten raakte gewond, maar hij is buiten levensgevaar. Abdellaoui werd iets voor middernacht onder vuur genomen op de George Sliekerkade.

Omstanders hoorden meerdere schoten en ze zagen mannen op een scooter wegrijden. Abdellaoui lag volgens de krant schreeuwend op de grond en is naar een ziekenhuis gebracht. De recherche Amsterdam onderzoekt de schietpartij.

Honderden geldoverschrijvingen
Abdellaoui werd in 2010 vervolgd, omdat via zijn paspoort 2,3 miljoen euro en 258.000 Britse pond werden witgewassen via honderden geldoverschrijvingen naar Curaçao, Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Vijf jaar later werd hij vrijgesproken.

Hij had er volgens het gerechtshof in Den Bosch geen rekening mee hoeven te houden dat zijn naam zou worden misbruikt voor fraude. Zijn medeverdachte en voormalige zakenvriend Abdel F. werd in 2015 wel veroordeeld voor het witwassen. Hij kreeg een celstraf en taakstraf.

Advocaat schrikt van bericht
Zijn advocaat Sanne Schuurman reageerde geschrokken toen hij van Het Parool hoorde dat zijn cliënt is neergeschoten. "Daar schrik ik erg van. De laatste keer dat ik hem sprak, onlangs, maakte hij op mij een heel positieve indruk", aldus Schuurman.

Volgens de Amsterdamse krant was Abdellaoui druk doende trainersdiploma's te halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.