Video

Paul begint nieuwe trimsalon na roof: 'Ik had niks meer maar kan nu mijn droom weer najagen'

8 februari 2019 om 17:00
nl
Een paar weken geleden zag Paul Hansen het niet meer zitten. Toen hij na de kerstdagen in zijn trimsalon in Eindhoven kwam, ontdekte hij dat die compleet was leeggeroofd. Alles was hij kwijt. Maar Paul liet zich niet uit het veld slaan en opende deze week de deuren van zijn nieuwe salon.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Vol trots is Paul Hansen aan het werk in zijn gloednieuwe katten- en hondentrimsalon CatDog. Siberische boskat Henkie en zijn maatje Pacha liggen volledig op hun gemak op de tafel van Paul, terwijl hij de klitten uit hun vacht haalt. Een paar weken geleden leek dit nog ondenkbaar. Paul: "Ik was alles kwijt, ik dacht ik stop ermee."

Alles kwijt behalve de prullenbak
Paul wist niet wat hij zag toen na de kerstdagen in zijn trimsalon kwam. "De deur van de salon stond op een kier, maar ik dacht dat ik niet goed afgesloten had.  Eenmaal binnen zal ik dat alles weg was. Alleen de balie en de prullenbak stonden er nog." 

Paul vertelt wat er allemaal verdwenen was na de roof: 

Zelfs al geopende shampooflessen waren gestolen. "Ik was helemaal in shock. Ik heb met mijn hand voor mijn mond rondjes door de zaak gelopen. Daarna heb ik 112 gebeld. Ik moest verschrikkelijk huilen, want dit was echt mijn ding. Ik dacht dat dit het einde van mijn carrière zou zijn."

Oliebollen
Een hoop mensen trokken zich het verdriet van Paul aan. Zo gingen twee vriendinnen spontaan oliebollen verkopen. Paul: "Dat was heel lief. Maar ik dacht: ik heb voor meer dan 15.000 euro schade, dat ga je met wat oliebollen niet redden. Maar ze haalden maar liefst bijna 3000 euro op." 

Ook anderen kwamen in actie. "Er waren bedrijven die gratis of tegen een zacht prijsje kwamen klussen of spullen leverden. En familie en vrienden hebben ook heel veel geschonken en geholpen. Ik ben er nog niet, maar ben al heel trots wat ik nu weer heb opgebouwd."

Belachelijk
Deze week ging de trimsalon van Paul, op een nieuwe locatie aan de Edisonstraat, weer open. Het baasje van Henkie en Pacha is een van de eerste klanten. "Ik had het verhaal over de inbraak gelezen. Belachelijk, wat heb je nou aan scharen en shampoo? Ik zag er een foto van Paul bij en dacht: ik ga een afspraak maken."  

Na flink wat kammen en scheren zijn haar katten klaar. Paul: "Dit is mijn lust en mijn leven. Ik ben heel blij dat ik door iedereen zo geholpen ben. Het zal nog een paar jaar duren voor ik alles weer compleet heb. Maar ik kan nu mijn passie en mijn droom weer najagen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.