Schitterende omhaal Sven Blummel bezorgt FC Den Bosch puntje tegen FC Volendam

8 februari 2019 om 22:09
FC Den Bosch is in de Keuken Kampioen Divisie verder achterop geraakt bij koploper FC Twente. Dankzij een wereldgoal van Sven Blummel hield de ploeg nog een puntje over aan het thuisduel tegen FC Volendam (1-1). Helmond Sport verspeelde in de slotfase een 1-0 voorsprong tegen FC Dordrecht en verloor met 1-2.
Profielfoto van Ramon Min
Ramon Min

FC Den Bosch - FC Volendam 1-1
Tien minuten vóór rust openden de bezoekers de score in De Vliert: Boy Deul was de doelpuntenmaker voor de nummer veertien van de ranglijst. Zeven minuten na rust trok Sven Blummel de stand gelijk met een schitterende omhaal: 1-1.

Hij voorkwam daarmee de derde nederlaag op rij voor FC Den Bosch, dat echter wel verder achterop raakte bij FC Twente. De Tukkers wonnen vrijdagavond met 0-3 bij Sparta en hebben nu zes punten voorsprong op de Bosschenaren.

Helmond Sport - FC Dordrecht 1-2
De thuisploeg kwam in de veertiende minuut op voorsprong via Arne Naudts en leek een zwaarbevochten zege te behalen. In de slotfase maakten Jeremy Cijntje en Joel Zwarts echter een einde aan die illussie met de 1-1 en de 1-2. De Helmonders eindigden het duel ook nog eens met acht (!) man na rode kaarten voor Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans (beiden twee keer geel) en Koen Wesdorp. Helmond Sport leed voor de vierde keer op rij een nederlaag in competitieverband en blijft hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Eindhoven - Jong PSV 1-2
Jong PSV boekte tegen stadgenoot FC Eindhoven de derde zege op rij en is nu zeven wedstrijden op rij ongeslagen in de Eerste Divisie. In het eerste half uur gebeurde er niets noemenswaardigs in het Jan Louwers Stadion. De thuisploeg was iets beter, maar op grote kansen werd het publiek niet getrakteerd. Bij Jong PSV stonden onder meer Bart Ramselaar en Mauro Junior in de basis.

Na rust kreeg de thuisploeg een schitterende kans via Elton Kabangu. Hij raakte de lat met zijn omhaal. Een paar tellen later was het alsnog raak voor Eindhoven. Alvin Daniels scoort de 1-0. Na een uur spelen trekt Jong PSV de stand gelijk. Zakaria Aboukhlal benutte een strafschop. Doelman Ruud Swinkels ging twintig minuten voor tijd flink in de fout. Hij trapte, maar raakte de bal niet. Justin Lonwijk kon profiteren en schoof zo de 1-2 binnen.

Telstar - RKC Waalwijk 0-3
RKC behaalde bij Telstar de vijfde overwinning op rij in de Keuken Kampioen Divisie. De doelpunten in Velzen vielen allemaal in de tweede helft en kwamen op naam van Daan Rienstra, Daaren Maatsen en Dylan Seys.

TOP Oss - MVV Maastricht 1-3
TOP Oss bleef tegen MVV voor de vijfde keer op rij zonder zege in competitieverband. De thuisploeg kwam na 23 minuten spelen op achterstand via een doelpunt van Marnick Vermijl, die raak kopte uit een hoekschop. Bryan Smeets trok de stand na 62 minuten nog wel gelijk, maar niet veel later scoorde MVV voor de tweede keer via verdediger Joeri Schroijen. Twaalf minuten vóór tijd stelde Koen Kostons de zege voor de Limburgers veilig: 1-3.