'50 tot 60 PSV-fans openden aanval op Fortuna Sittard-aanhang', zeggen omwonenden

9 februari 2019 om 14:27
nl
Fans van Fortuna Sittard zouden een PSV-vlag hebben verbrand en dat zou de aanleiding zijn geweest voor een gigantische knokpartij, vrijdagavond in een kroeg in Sittard. Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen sprak met omwonenden en zei dat daarna tegen 1Limburg. Volgens hen waren daar zo'n vijftig tot zestig PSV-supporters bij betrokken en openden zij de aanval.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De politie loste een waarschuwingsschot en hield vijf verdachten van 17 tot 29 aan. Het gaat om één Eindhovenaar en vier Belgen. De relschoppers komen volgens de politie uit verschillende voetbalsupportersgroepen. Toen de politie arriveerde, probeerden een aantal mensen in auto’s weg te rijden.

Inrijden op agent
De politie ging erachteraan en één auto stopte. Terwijl de politie een inzittende wilde controleren gaf de bestuurder gas en wilde hij inrijden op een agent Die loste daarop een waarschuwingsschot. De bestuurder en andere inzittenden zijn aangehouden. De Eindhovenaar zat niet in deze auto.

"Ik was televisie aan het kijken en toen hoorde ik geschreeuw en lawaai op straat. Ik ben gaan kijken en zag 50 tot 60 man, helemaal in het zwart", zegt een buurtbewoner tegen 1Limburg. Volgens de ooggetuige hadden de mannen bivakmutsen, knuppels en stokken bij zich. "Het was precies alsof een film werkelijkheid wordt in jouw straat. Ik was echt bang."

Burgemeester Cox noemt de gebeurtenissen 'onaanvaardbaar'. "En we moeten ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.