Mathieu van der Poel opnieuw superieur, jacht op persoonlijk record geopend

9 februari 2019 om 16:10
Mathieu van der Poel (foto: VI Images).
Mathieu van der Poel (foto: VI Images).
Veldrijder Mathieu van der Poel heeft bij de Krawatencross in Lille laten zien waarom hij wereldkampioen is. Hij wint feilloos en jaagt op een persoonlijk record. Dit seizoen heeft hij al 29 wedstrijden gewonnen. Zijn hoogste aantal overwinningen staat nu op 32, in seizoen 2017-2018.
Profielfoto van Stijn van Mierlo
Geschreven door
Stijn van Mierlo

Van der Poel is de hele wedstrijd onaantastbaar gebleven. Hij pakte na een halve ronde al de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Die voorsprong heeft hij beetje bij beetje weten uit te breiden. Door het wegvallen van voornaamste concurrent Quinten Hermans liep de voorsprong nog verder op. Zelfs een val van Van der Poel stootte hem niet van zijn eerste positie. 

"Ik was niet geconcentreerd genoeg en begon te schuiven. Toen ging ik tegen de grond", zegt hij na de rit tegen de Vlaamse sportzender Sporza. Met de winst heeft hij ook de DDV-trofee binnengehaald. Michael Vanthourenhout werd tweede met 9 seconden achterstand en Toon Aerts derde met 13 seconden op Van der Poel.

Foutjes
Ellenlang reed Van der Poel dus aan kop. "Dan sluipen er foutjes in, normaal gezien heb ik daar niet veel problemen mee. Ik wilde niet te hard gaan, met morgen in mijn achterhoofd." Morgen start hij namelijk in het Belgische Hoogstraten.

En dus wordt het aftellen. Met nog slechts drie veldritten te gaan, is er de kans dat Van der Poel zijn persoonlijke record gaat evenaren. De eerstvolgende horde is dus het Belgische Hoogstraten. De laatste veldrit van dit seizoen rijdt hij op 24 februari. Mocht hij alle drie de veldritten winnen, dan evenaart hij zijn record. Als hij nog een extra rit rijdt, kan hij dat zelfs overklassen.

Wachten op privacy instellingen...