Video

Automobilist stopt midden op snelweg om plasje te plegen [VIDEO]

9 februari 2019 om 20:43
nl
Een automobilist met hoge nood koos zaterdagmiddag rond half zes een wel erg onveilige plek om zijn auto stil te zetten. Hij negeerde een rood kruis en stopte abrupt op de linkerrijstrook van de A2 bij Empel. Daarna plaste hij tegen de vangrail. Een medewerker van een bedrijf dat op de A2 aan het werk was, filmde het voorval per toeval.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

 

De beelden werden gemaakt met een dashcam vanuit een bedrijfswagen. Door de harde wind was er namelijk een matrixbord los komen te hangen en medewerker Tom moest dat komen repareren. Hij keek heel vreemd op toen er ineens een auto stopte op de linkerbaan. 

Hoewel hij er op dat moment om moest lachen, begrijpt Tom niet dat de man die plek uitkoos om te stoppen. “Een paar honderd meter ervoor was er gewoon nog een vluchtstrook aan de rechterkant", zegt hij.

Levensgevaarlijk
Door zijn werk ziet hij vaker gekke dingen als er rijbanen zijn afgesloten. “Mensen snappen niet waar die kruizen boven de weg voor zijn.” Ook Rijkswaterstaat is verbouwereerd door de beelden. “Het is natuurlijk levensgevaarlijk. Voor een sanitaire stop moet je ook niet op een vluchtstrook stoppen, laat staan op een afgekruiste rijbaan. Wij keuren dit erg af”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!