Edith supertrots op haar zoon, WK-snowboarder Niek van der Velden (18): 'Ook al wordt hij laatste'

10 februari 2019 om 16:00
nl
De familie Van der Velden zit zondagavond traditioneel met het bord op schoot voor de televisie. Al staat het kastje niet afgesteld op Studio Sport, maar een betaalkanaal. De reden? Zoon Niek komt in actie bij het WK snowboarden in Amerika. ‘We hebben er nog snel even een abonnement bij Ziggo voor afgesloten, haha!’
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De slopestyle-finale ging niet door vanwege het slechte weer. Besloten werd om de resultaten van de kwalificaties om te zetten in de eindrangschikking. Van der Velden eindigde daardoor als zesde.

De 18-jarige luchtacrobaat uit Nispen plaatste zich rechtstreeks voor de finale van het onderdeel slopestyle en moeder Edith vindt het natuurlijk geweldig. “Het is aftellen nu, want dit is het grote werk. We zijn súúúúúpertrots en vinden het helemaal te gek. We hebben er nog snel even een abonnement bij Ziggo voor afgesloten, haha!"

Dat Nieks ouders niet zijn afgereisd naar het Amerikaanse Utah, heeft namelijk een reden. “De ervaring leert dat het geen geluk brengt als we erbij zijn”, lacht Edith. “We hebben ook tegen hem gezegd: misschien moeten we voortaan maar thuisblijven.”

Verwachtingen
“Het zijn echt  grote namen die daar staan, dus we zijn hartstikke trots ook al wordt Niek laatste”, zegt Edith over de verwachtingen voor zondagavond. 

“Slopestyle kent verschillende onderdelen en puntentellingen, dus je weet eigenlijk nooit waar het toe leidt en hoe de anderen het doen. We hopen op ’t allerbeste en voor ons kan hij sowieso niet verliezen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.