Onverzadigbare Mathieu van der Poel wint 30ste koers van dit seizoen

10 februari 2019 om 20:09
Mathieu van der Poel (foto: VI Images).
Mathieu van der Poel (foto: VI Images).
Mathieu van der Poel weet maar van geen ophouden. De kersverse wereldkampioen veldrijden won zondag in Hoogstraten zijn 30ste (!) koers van dit seizoen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

In de Belgische plaats werd de voorlaatste veldrit uit de Superprestigereeks verreden. Van der Poel reed halverwege de wedstrijd weg bij Toon Aerts, die was blijven steken in de modder. De Belgische kampioen werd tweede, Corné van Kessel uit Veldhoven finishte als derde.

Volgende week is in Middelkerke de laatste cross om de Superprestige. Van der Poel heeft elf punten voorsprong op Aerts. Hem kan de eindzege amper nog ontgaan. Hij kan dan Sven Nys evenaren, de Belg die als enige in één seizoen alle crossen uit de Superprestige wist te winnen. "Nu ik daar zo dicht bij ben, wil ik dat ook voor elkaar krijgen", zei Van der Poel na afloop.

Combineren
Zaterdag had Van der Poel al de eindzege gepakt in het klassement om de DVV-trofee. Ook in de Krawatencross van Lille hield hij Aerts achter zich. Het veldritseizoen is voor Van der Poel buitengewoon succesvol verlopen, binnenkort gaat hij zich richten op koersen als de Ronde van Vlaanderen. "Ik zal zeker nog enkele seizoenen een volledig veldritprogramma rijden. Tot en met de Spelen zal ik het veld combineren met de weg en het mountainbiken. Daarna zal er misschien een discipline wegvallen."

Wachten op privacy instellingen...