Peter van der Vorst nieuwe directeur van RTL

11 februari 2019 om 20:37
nl
Peter van der Vorst uit Breda begint volgende maand als nieuwe directeur bij RTL. Hij wordt eindverantwoordelijke voor alle vormen van content op de zenders en digitale platformen, zoals RTL XL en Videoland.
Profielfoto van Linda Bak
Geschreven door
Linda Bak

“Het is een enorme eer en uitdaging om in deze turbulente mediatijden inhoudelijk verantwoordelijk te zijn voor alle zenders en online platformen. Ik geloof dat we samen nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van de Nederlandse kijker”, zegt Van der Vorst over zijn nieuwe baan.

De man die vooral bekend is van zijn presentatiewerk bij RTL, heeft ook een eigen productiebedrijf, Vorst Media. Hij richtte dat in 2009 op en heeft afgelopen jaren diverse programma's gemaakt, zoals Van der Vorst Ziet Sterren en Verslaafd. Van der Vorst neemt een deel van de werkzaamheden van Erland Galjaard over. Die stopte vorig jaar na 21 jaar bij RTL. 

Stoppen met presenteren

Door zijn nieuwe werkzaamheden gaat Van der Vorst gedurende dit jaar langzaam stoppen met het presenteren van programma’s. Vanaf 1 januari volgend jaar gaat hij fulltime aan de slag in zijn nieuwe functie en stopt hij helemaal als presentator en producent. 

Tot die tijd blijft hij te zien als presentator van Van der Vorst Ziet Sterren, Married at First Sight en Verslaafd. Ook blijft hij de rest van dit jaar verbonden aan RTL Boulevard, waaraan hij al sinds de start in 2001 zijn bijdrage levert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!