Verkeerscontrole Breda: rondrijden met mobieltje in je hand, zonder rijbewijs of zonder kenteken

15 februari 2019 om 15:48
nl
In de wijk Heuvel in Breda is vrijdagochtend een verkeerscontrole gehouden. Aanleiding daarvoor was een flink aantal meldingen van omwonenden over gevaarlijke verkeerssituaties op en rond het Dr. Struyckenplein, waar verschillende winkels zijn gevestigd. Tijdens de controle werden zeven chauffeurs betrapt op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

De controle werd gehouden op de Dr. Struckenstraat, die grenst aan het plein waar het winkelcentrum zit. De politie constateerde verschillende overtredingen. In totaal werden vijftig processen verbaal opgemaakt. Zo reden er onder meer vier mensen zonder rijbewijs, en werd in 25 gevallen geen autogordel gedragen. Ook was twee keer de verzekering niet in orde en reed er iemand rond zonder nummerbord. 

Ook zijn er waarschuwingen gegeven aan automobilisten die harder reden dan de toegestane dertig kilometer per uur. De politie geeft aan dat 'de snelheden niet zijn gemeten op een manier waarna een bekeuring kan worden opgemaakt'.  Er is hier dus gekozen voor het aanspreken van chauffeurs op hun rijgedrag. 

Wachten op privacy instellingen...

De omwonenden klaagden bij de politie in de aanloop naar de verkeerscontrole over verschillende zaken. Er kwamen klachten over asociaal verkeersgedrag, zoals te snel rijden in het gebied waar je 30 kilometer per uur mag. Ook zou het  ter hoogte van het winkelcentrum moeilijk zijn om over te steken, omdat bestuurders dat niet toelaten. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.