Mathieu van der Poel evenaart unieke prestatie Sven Nys met dominantie in Superprestige - Omroep Brabant

Mathieu van der Poel evenaart unieke prestatie Sven Nys met dominantie in Superprestige

16 februari 2019 om 16:23
nl
Mathieu van der Poel (foto: VI Images).
Mathieu van der Poel (foto: VI Images).
Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel heeft zoals verwacht ook de laatste cross in de Superprestige gewonnen. Daarmee heeft Van der Poel alle acht Superprestiges gewonnen dit seizoen en evenaart hij Sven Nys, die dit in 2007 wist klaar te spelen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse
Wachten op privacy instellingen...

Nys besprak zijn toen nog unieke prestatie in de docureeks 'De Flandriens van het veld'. "Ik had toen maar één doel: als ik ze alle acht win, dan spreken de mensen daar over tien jaar nog over", blikt Nys in de documentaire terug op die stunt. "Bij mij speelde er maar één gedachte: acht keer op acht winnen, dat doet niemand mij nog na." 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De Belg Nys had dus geen rekening gehouden met Mathieu van der Poel. De wereldkampioen was in het seizoen 2016-2017 al dichtbij een perfecte Superprestige. De Brabander won toen zeven van de acht Superprestige-manches.

31e zege
In de eerste ronde moest Van der Poel zaterdag door een foutje in de zandbak terrein prijsgeven, maar de 24-jarige veldrijder had niet lang nodig om het gaatje te dichten. Het is alweer de 31e zege van Van der Poel deze winter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.