Wedkantoren weten het zeker: ‘NAC maakt geen schijn van kans tegen Ajax’

16 februari 2019 om 17:49
nl
Hekkensluiter NAC Breda neemt het zondagmiddag op tegen Ajax. De ploeg van Mitchell van der Gaag gaat op het eerste oog een moeilijke middag tegemoet. Dat vinden ook verschillende wedkantoren, want zet je geld in op een driepunter van NAC in Amsterdam, dan krijg je 47 keer je inzet.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Een historisch hoge quotering. Ter vergelijking: een Engelse vierdedivisionist, Newport County, had een lagere quotering voor de wedstrijd met Manchester City. De wedkantoren schatten de kans dus hoger in dat Newport County van Manchester City won, dan NAC van Ajax.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Ook bij de vorige editie waren de quoteringen zeer hoog. NAC speelde thuis tegen Ajax, maar volgens de wedkantoren kreeg je toen meer geld wanneer de Bredanaars met 1-0 van Ajax zouden winnen, dan wanneer de Amsterdammers met een 0-7 overwinning van het veld zouden stappen. 

2007
Van een overwinning van de Bredanaars op Ajax kun je dus wel rijk worden, mocht je wat geld inzetten. Al is die kans dus niet zo groot. NAC won voor het laatst in 2007 op bezoek bij Ajax toen er met 1-3 gewonnen werd. In totaal gingen vier keer de drie punten mee terug naar Breda. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Uitbalans
De hoge quotering is op vele manieren te verdedigen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar hoe NAC presteert in uitwedstrijden dit seizoen. Dat biedt weinig hoop voor de Bredanaars. In de tien wedstrijden die NAC dit seizoen speelde op vreemde bodem werd er niet één keer gewonnen. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag behaalde zelfs maar twee schamele punten. Bovendien scoorde NAC maar zes keer in die tien duels en kreeg het maar liefst 28 doelpunten tegen. 

NAC in uitduels gedurende dit seizoen:
AZ: 5-0
Feyenoord: 4-2
VVV-Venlo: 3-0
FC Utrecht: 2-1
ADO Den Haag: 1-1
FC Emmen: 3-0
FC Groningen: 5-2
PEC Zwolle: 0-0
Willem II: 2-0
De Graafschap: 3-0

NAC speelt zondagmiddag om 12.15 uur tegen Ajax. Het wedstrijdverloop wordt live bijgehouden op onze site. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!