Roodharigen kiezen voor Tilburg als nieuwe thuishaven voor Redhead Days

18 februari 2019 om 06:25
(Foto: Karin Kamp)
(Foto: Karin Kamp)
De organisatie van de traditionele Roodharigendag heeft gekozen voor het centrum van Tilburg als nieuwe locatie voor het evenement. De afgelopen jaren kwamen roodharigen vanuit de hele wereld samen in Breda. Het evenement Redhead Days, dat is uitgegroeid tot een meerdaags festival, wordt dit jaar gehouden van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De organisatie van Redhead Days gaf in 2017 al aan op zoek te zijn naar een nieuwe plek voor het festival. De gemeente Tilburg liet al snel weten dat de roodharigen daar welkom waren. Nu heeft de organisatie dus bekendgemaakt dat het evenement definitief verhuist naar die stad.

Wachten op privacy instellingen...

 

Het jaarlijks hoogtepunt voor de roodharigen is de groepsfoto die wordt gemaakt. Afgelopen edities gingen er telkens zo'n duizend redheads samen op de foto. 

Vorig jaar was een paraplu geen overbodige luxe voor de roodharigen die toen nog naar Breda waren gekomen.

Volgens de organisatie verzamelen zich jaarlijks bezoekers uit tachtig landen speciaal voor dit evenement. In 2005 vond in Asten het eerste festival voor roodharigen plaats. Toen met zo'n 150 deelnemers. Na een onderbreking van een jaar verhuisde het festival naar Breda.

Daar groeide het evenement uit tot een festival met volgens de organisatie jaarlijks zo'n veertigduizend bezoekers.

 

Wachten op privacy instellingen...