'Ik steek je kapot!', 75-jarige Tilburger bedreigt plaatsgenoot met mes tijdens parkeerruzie

TILBURG - Een ruzie op de parkeerplaats van een grote supermarkt aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg is zondagmiddag uit de hand gelopen. Een man van 75 uit Tilburg zou door het lint zijn gegaan omdat een andere bestuurder zijn parkeerplek niet snel genoeg verliet. Meerdere getuigen zouden gezien hebben hoe hij een mes trok en riep: 'Ik steek je kapot!'

Een 31-jarige man uit Tilburg was slachtoffer van de bedreiging. Hij vertelde aan de politie dat hij net boodschappen had gedaan. Hij reed zijn parkeerplek af maar stopte weer omdat zijn vrouw het parkeerkaartje nog moest betalen. 

Zij stapte uit en hij bleef op haar wachten. Hij blokkeerde daarbij de parkeerplek, tot grote onvrede van een 75-jarige Tilburger die daar zijn oog op had laten vallen. 

'Opsodemieteren'
De 31-jarige man verklaarde tegenover de politie dat achter hem een bestuurder claxonneerde, druk met zijn armen gebaarde, uitstapte en op hem afkwam. De 31-jarige man stapte ook uit, waarop hij zijn plaatsgenoot hoorde zeggen dat 'hij moest opsodemieteren'. De 75-jarige man zou een mes in de hand hebben gehad en hebben geroepen: 'Ik steek je kapot'. 

Omstanders riepen dat ze de politie gingen bellen. Daarop zou de man met het mes weer zijn ingestapt en met een flinke spuit gas het parkeerterrein hebben verlaten. De man met wie hij het aan de stok had, gaf aan dat hij aan de kant moest springen om niet geraakt te worden. 

Even verderop werd de man met het mes aangehouden. Het bleek te gaan om een inklapbaar mes met een lemmet van bijna tien centimeter. Hij zei dat hij er niet mee had gedreigd. Wel gaf hij aan boos te zijn geworden omdat de andere bestuurder de parkeerplek niet vrijmaakte en zijn middelvinger naar hem opstak.

Het mes is in beslag genomen. 

Meer over dit onderwerp:
VERKEERSRUZIES 112 BEDREIGINGEN TILBURG