Kies Je Kraker: stemmen op dé carnavalshit van 2019 kan nu!

EINDHOVEN - De strijd om de grootste carnavalskraker van 2019 is weer losgebarsten. Vanaf maandag is de stembus van de ‘Kies Je Kraker’ weer online.

Stemmen kan tot en met donderdag 28 februari 20.00 uur via omroepbrabant.nl/kiesjekraker

Vanaf maandag 18 februari t/m donderdag 28 februari zijn de kanshebbers elke werkdag bij Omroep Brabant te horen in het radioprogramma ‘Kies Je Kraker’, elke werkdag tussen 19.00-20.00 uur. Presentator Jordy Graat draait de carnavalsplaten en laat horen hoe Brabant toeleeft naar het feest der feesten.

Wildcards
Ook dit jaar heeft de jury alle inzendingen beluisterd en een top dertig samengesteld. Daarnaast kon het publiek door middel van drie wildcards hun favoriete artiest in de lijst stemmen. Uiteindelijk zijn er 33 krakers overgebleven die mee doen om de titel van ‘Kies Je Kraker 2019’.

De drie artiesten die een wildcard krijgen zijn in willekeurige volgorde: 

Eervolle vermelding
Er zijn afgelopen weekend bijna tweeduizend stemmen uitgebracht. Twee artiesten haalden het net niet, maar krijgen toch een eervolle vermelding. 

Winnaar 1 maart bekend
De winnaar van de Kies Je Kraker trofee van dit jaar wordt 1 maart bekendgemaakt, tijdens de rechtstreekse uitzending van 15.00 tot 18.00 uur bij 3 Uurkes Vurraf op Omroep Brabant internet, tv en radio.