Politie schiet drie keer bij aanhouding na wilde achtervolging in Waalwijk

WAALWIJK - De politie heeft maandagmiddag drie schoten gelost bij een aanhouding op het Hoogeinde in Waalwijk. Een 31-jarige Poolse man en een 30-jarige Poolse vrouw zijn aangehouden. De aanhouding volgde op een wilde achtervolging met hoge snelheden door Kaatsheuvel en Waalwijk.

Het stel negeerde in Kaatsheuvel bij een verkeerscontrole op de Horst een stopteken. Ze sloegen op de vlucht en reden daarbij bijna een agent aan, die net op tijd weg kon springen. Ook probeerde de man in te rijden op een politieauto die de weg voor hem blokkeerde. "Dat kon worden voorkomen doordat die politieauto snel opzij ging", zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.

Bekijk hier het interview met de politie:

'Wandelaars sprongen opzij'
De politie achtervolgde het duo vervolgens met twee auto's en een motor. "Dat ging met hoge snelheid en wandelaars moesten opzijspringen voor de Poolse man", zegt de woordvoerder. Via de bossen kwamen ze uiteindelijk in Waalwijk terecht.

Tekst gaat verder onder de foto.

Politie op de Dominee Louwe Kooijmansstraat Foto: Omroep Brabant

En daar eindigde de achtervolging toen de man de macht over het stuur verloor. Op de kruising van het Hoogeinde met de Dominee Louwe Kooijmanslaan kwam zijn auto tegen een paaltje tot stilstand.

Man vlucht
"De vrouw konden we toen meteen aanhouden. De man sloeg op de vlucht", aldus de woordvoerder. Hij werd in een tuin gevonden. Bij zijn aanhouding zijn drie schoten gelost. 

De verdachte is gewond geraakt. Volgens de politie klaagde hij over pijn in zijn buik. "Maar niets wijst erop dat hij geraakt is door een kogel", meldt de woordvoerder. De man is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek. Het is niet duidelijk waarom de man het stopteken negeerde.

Geschoten in Stationsstraat
Eind vorige maand schoot de politie in Waalwijk ook al bij de aanhouding van een verdachte. Toen ging een verwarde man los met een stuk hout op auto's in de Stationsstraat.

Meer over dit onderwerp:
AANHOUDINGEN SCHIETPARTIJEN POLITIE 112 WAALWIJK