Tijdens carnaval brengt de bus je tot diep in de nacht veilig naar huis

28 februari 2019 om 09:26
nl
In Krabbegat, Kielegat, Kruikenstad, Tullepetaonestad en Oeteldonk brengt busvervoerder Arriva je veilig thuis tot diep in de nacht. Want, het is niet zo dat de laatste bus al om één uur 's nachts gaat. Zelfs rond de klok van vier uur kun je nog naar huis. Het enige wat je moet doen, is een kaartje kopen en zorgen dat je op tijd bij de halte staat.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Een kaartje kost als je het van te voren aanschaft, 5,50 euro. Mocht je het vergeten: geen paniek. Ook in de bus kun je een kaartje kopen. Dit kan vanwege de veiligheid alleen maar met pin en is iets duurder dan in de voorverkoop. Als er een reiziger is van twaalf jaar of ouder dan mogen twee kinderen in de leeftijd van vier tot en met elf jaar gratis meereizen. Kinderen tot vier jaar reizen altijd, dus ook tijdens carnaval, gratis mee. 

Het is dit jaar wel een beetje duurder geworden. In 2018 kon je voor 12,50 euro jezelf vijf dagen laten vervoeren. Dat kaartje is helaas niet meer te verkrijgen. Je moet nu per dag een ticket kopen. In de bus kun je op je smartphone het kaartje laten zien. 

Eindhoven

Zorg dat je van tevoren weet hoe laat en waar je bus vertrekt. Dit kun je op de website van de busvervoerder opzoeken.  Let op! Vier je carnaval in Eindhoven? Dan is een kaartje van Arriva niet geldig. In Lampegat heeft busvervoerder Hermes geen speciale dienstregeling. Zorg dus dat je van te voren weet hoe je thuis moet komen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.