Flore, Sverre en Lile spelen in tuin en vinden slang: 'Hier praten ze nog jaren over' - Omroep Brabant

Flore, Sverre en Lile spelen in tuin en vinden slang: 'Hier praten ze nog jaren over'

21 februari 2019 om 08:00
"Mama, mama, er zit een slang in de tuin." Met die waarschuwing renden Flore (8), Sverre (6) en hun vriendinnetje Lile (8) woensdagmiddag hun woning in Eindhoven binnen. Het zal wel, dacht moeder Anneke. "Iets te veel Freek Vonk gekeken." Maar toen ze zelf in de tuin ging kijken, zag ze inderdaad een rood-witte slang in het gras liggen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

"We hebben de  Dierenbescherming gebeld. De kinderen waren erg onder de indruk, maar vonden het ook wel interessant. Ze wilden eigenlijk dat ik het Jeugdjournaal zou bellen", vertelt moeder Anneke aan Omroep Brabant.

Zoeken naar Gorgels

Soms zoeken broer en zus samen met hun vrienden in de tuin naar Gorgels, vreemde wezentjes uit het bekende boek van Jochem Myjer. Maandag deden ze een ander spel. 

"Flore zag de slang het eerst, maar ze dacht dat het speelgoed was. Ze wilde de slang oppakken. Pas op een afstand van een paar centimeter zag ze de slang bewegen bewegen. Toen kwamen ze meteen naar binnen gerend. De ene dag vangen ze Gorgels en nu een slang. Hier kunnen ze nog jaren over praten", lacht hun moeder.

Wachten op hulp
Het gaat om een 25 centimeter lange rattenslang, die een centimeter dik is. De familie sloot de slang op onder een glazen stolp en wachtte op hulp. "De slang is ongevaarlijk voor mensen", aldus specialisten. Medewerkers van de Dierenbescherming hebben de slang meegenomen.

Het gezin woont in de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven. Aan de achterkant van de tuin ligt een sloot, maar de medewerkers van de Dierenambulance vermoeden dat het niet om een wild dier, maar om een ontsnapt huisdier gaat. 

Tijdelijke opvang

"De slang zit nu in de tijdelijke opvang. Van daaruit gaat hij zo snel mogelijk naar een gespecialiseerde reptielenopvang", aldus een medewerker van de Dierenambulance Brabant Zuid-Oost. Naar de eigenaar wordt gezocht. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...