Romario viert carnaval in Eindhoven: 'Samba toevoegen aan Lampegat'

EINDHOVEN - PSV-icoon Romario de Souza Faria gaat dit jaar carnaval vieren in Eindhoven. EnergieDirect, de hoofdsponsor van PSV, kroont de oud-spits drie dagen lang tot 'koning carnaval'. De Braziliaanse wereldster, die tussen 1988 en 1993 uitkwam voor PSV en 98 competitiedoelpunten voor de Eindhovense voetbalclub maakte, neemt met een eigen praalwagen deel aan de optocht door Lampegat.

EnergieDirect wijst erop dat de mentaliteit van de voetballer Romario naadloos aansluit bij die van het energiebedrijf. "De minste kilometers, de meeste goals: dan ben je slim bezig."


Mee op de praalwagen
"Ik ben heel trots dat een van de grootste voetballers aller tijden voor carnaval naar Nederland komt", laat directeur marketing Jorrit Pijlman van EnergieDirect weten. "Hij wist met zijn sambastijl van iedere wedstrijd een feest te maken. Die samba voegen we nu toe aan de optocht in Lampegat."

Om te zorgen dat de komst van Romario iets voor alle PSV’ers is, biedt EnergieDirect iedereen de kans om carnaval met Romario te vieren. Tien fans kunnen uiteindelijk zaterdag 2 maart tijdens de optocht in Eindhoven mee hossen op de praalwagen van Romario. 

"We vinden dat de komst van Romario een feest moet zijn voor iedereen", legt woordvoerster Ilse Steenbergen van EnergieDirect uit. "Mensen kunnen zich inschrijven op de site en dan maken wij een willekeurige selectie uit alle aanmeldingen." En natuurlijk is iedereen uitgenodigd om langs de route te komen kijken.