Eerste G-damesteam van Nederland trapt af in Veldhoven: 'Het is een historische dag' - Omroep Brabant

Eerste G-damesteam van Nederland trapt af in Veldhoven: 'Het is een historische dag'

23 februari 2019 om 15:09
Het eerste G-damesteam van Nederland in actie.
Het eerste G-damesteam van Nederland in actie.
Met een ferme schop tegen de bal is in Veldhoven de aftrap verricht voor het allereerste Nederlandse vrouwenteam in het G-voetbal. Zaterdagmorgen stond het team van SVG uit Tilburg op het veld. Het G-team bestaat volledig uit speelsters met een handicap. Ze verloren met 4-0, maar na de wedstrijd waren er vooral trotse gezichten te zien.
Profielfoto van Stijn van Mierlo
Geschreven door
Stijn van Mierlo

Waar aan de ene kant acht fanatieke vrouwen over het veld dartelen, staan tegenover hen een aantal bonkige mannen. Het is niet helemaal eerlijk te noemen, maar de vrouwen doen het vooral voor het plezier. Na de wedstrijd wordt dat duidelijk. "We staan vandaag voor het eerst samen op het veld", benadrukt Suzanne Brok. Zij nam het initiatief om het allereerste Nederlandse vrouwenteam te creëren in het G-voetbal. "Ik ben vooral trots."

Bekijk de video en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...

 

Eerste Europese toernooi
Splinternieuw is het team dus, maar in mei staan ze al op hun eerste Europese toernooi, het Special Olympics European 8-a-side Football Tournament. Dat toernooi wordt gespeeld in Tilburg, bij SVG. "Dat is spannend, maar wel heel leuk", zegt Suzanne. 

"We zijn natuurlijk niet van het hoogste niveau, maar dat maakt ook niet uit", besluit Peter Balmakers, coördinator van het G-voetbal bij SVG.

'Historische dag'
De KNVB zet zich al jaren in voor de ondersteuning van het G-voetbal in Nederland. Vandaar dat er ook bezoek was van Hans Visser. Hij zit in de werkcommissie van het landelijke G-voetbal. "Prachtig om te zien. Ze speelden ook echt goed. Het is een historische dag."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...