'Ex-bajesklanten spraken af op Fort Oranje'

25 februari 2019 om 11:37
nl
Mensen die uit detentie kwamen, spraken met elkaar af om op probleemcamping Fort Oranje in Rijsbergen te gaan wonen. Om die reden vroeg burgemeester Leny Poppe-de Looff enkele jaren geleden staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie om hulp.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik werd moedeloos van de situatie daar", zei de burgemeester van Zundert - waar Rijsbergen onder valt - maandagochtend in de rechtbank in Breda. Zij was daar in verband met een zogeheten 'voorlopig getuigenverhoor'. Dat verhoor moet duidelijkheid geven over de feiten, die dan kunnen worden meegenomen in de bodemprocedure die de eigenaren van de camping tegen de gemeente willen starten.

Beheer
In juni 2017 nam de gemeente Zundert het beheer van de probleemcamping over. De gemeente wilde de grote camping saneren, omdat veel bewoners er in erbarmelijke omstandigheden leefden en er veel criminaliteit was.

Fred Teeven bracht in februari 2013 een bezoek aan de camping. "Ik wilde een luisterend oor en begrip voor de situatie", vertelde Poppe-de Looff - die 1 maart stopt als burgemeester - maandag. "Maar ook steun in de zin van: hoe kan ik een einde maken aan de situatie?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.