Alle carnavalsoptochten in Brabant: plaatsen en tijden [KAARTJE] - Omroep Brabant

Alle carnavalsoptochten in Brabant: plaatsen en tijden [KAARTJE]

2 maart 2019 om 14:58
nl
Dit weekend zijn er meer dan driehonderd carnavalsoptochten in onze provincie. Omroep Brabant heeft ze allemaal voor je op een rijtje gezet.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De verschillende parades zijn voor je in kaart gebracht met de gegevens van Optochtenkalender.nl. Voor het gemak staat bij elke optocht ook de begintijd. 

Wachten op privacy instellingen...


Brabant koploper

Dat Brabant van carnaval houdt, blijkt ook uit het hoge aantal optochten in de provincie. Met 381 optochten is Brabant landelijk koploper. Limburg staat op een tweede plek met 331 optochten, Gelderland maakt de top drie vol met 173 carnavalsoptochten. 

Boven de rivieren wordt dit jaar bescheiden uitgepakt met carnavalsoptochten. Zo worden er in Flevoland dit jaar 2 optochten gehouden. In de provincie Groningen zijn er 15 parades.

Weersvoorspelling
De afgelopen week sneuvelden er weer wat oude warmterecords. Zo werd woensdag de warmste winterdag ooit gemeten. In Eindhoven werd het maar liefst 19.9 graden. En dat op 27 februari. Helaas verandert het weerbeeld en wordt het tijdens de carnaval wisselvallig en nat. Voor zondag wordt er veel en langdurig regen verwacht. Maandag gaat het zelfs stevig waaien. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.