Vrouw steelt koperen afvoerleidingen van 18 kerken, rechtbank legt 1,5 jaar celstraf op

27 februari 2019 om 16:13
nl
Een 40-jarige vrouw uit Dongen die koperen afvoerleidingen van achttien kerken in Belgisch-Limburg stal, is woensdag veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De rechtbank in Tongeren (België) legde haar ook een boete op van 1600 euro. Daarnaast moet de vrouw een schadevergoeding van bijna 16.000 euro betalen aan vijf kerken. De andere kerken kunnen de herstelkosten later nog op haar verhalen.

Afvinken
De vrouw ging eind 2017 met een metgezel in haar bestelwagen op een rooftocht die voerde langs verschillende kerkdorpen. De kentekenplaat werd vastgelegd op camerabeelden. 

Het voertuig dook in januari vorig jaar op bij Turnhout. Agenten vonden in de wagen een koevoet, schroevendraaiers en een notitieboekje. In dat boekje stonden de adressen van alle kerken in Limburg. De beroofde kerken waren afgevinkt.

Zoon beschermen
Tijdens haar verhoor zei de vrouw dat ze op rooftocht ging met een vriend, maar volgens deze man wilde ze met die beschuldiging haar zoon beschermen. De man zat tijdens de eerste koperdiefstallen in Nederland in de gevangenis. Hij werd door de rechter in Tongeren vrijgesproken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.