Nachtnet moet ook in Den Bosch terugkeren, B en W aan het werk gezet

27 februari 2019 om 23:40
nl
Ook de gemeenteraad van Den Bosch wil dat Brabant weer wordt aangesloten op het nachtnet van de Nederlandse Spoorwegen. Een motie van deze strekking kreeg woensdagavond 'een dikke meerderheid' tijdens de raadsvergadering. Dit meldt één van de opstellers, Guido Smeets van Rosmalens Belang.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Burgemeester en wethouders van Den Bosch worden nu aan het werk gezet om de praktische en financiële haalbaarheid van de terugkeer van het nachtnet te onderzoeken. Een vergelijkbare oproep kreeg afgelopen maandag al unanieme steun in de gemeenteraad van Tilburg.

Sinds 2015 geen nachtnet meer
In 2015 kwam er een eind aan het rijden van nachttreinen in Brabant: de provincie en de vijf grote steden wilden niet langer voor de kosten opdraaien. Een proef met nachtbussen werd voortijdig gestaakt.

LEES OOK: Nachtbussen verdwijnen in Brabant, op eentje na

De motie in de Bossche gemeenteraad was een initiatief van D66, GroenLinks, PvdA en Rosmalens Belang. De vier partijen vinden dat het ook buiten carnavalstijd van belang is dat jongeren en andere mensen die in de Randstad uit zijn geweest ’s nachts veilig kunnen reizen.

Samenwerken met andere grote steden
Ze vragen B en W bij het onderzoeken van de mogelijkheden samenwerking te zoeken met de vier andere grote gemeenten in de provincie. In Tilburg bestaat die bereidheid dus al.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.