Dwars door voordeur geschoten: man geraakt in voeten, verdachte zwaargewond bij achtervolging

28 februari 2019 om 05:40
nl
Een man is donderdagochtend gewond geraakt bij een schietpartij in Helmond. Er werd door de deur van zijn huis aan de Zeppelinstraat geschoten. De bewoner werd geraakt in zijn voeten. Een van de verdachten raakte zwaargewond bij een achtervolging door de politie.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De bewoner was aanspreekbaar na de schietpartij, die rond vier uur plaatsvond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is er mogelijk sprake van een ruzie tussen hem en bekenden. 

De twee verdachten gingen ervandoor in een auto. De politie zag ze rijden in de wijk Rijpelberg in Helmond en zette de achtervolging in. Een van de verdachten sprong uit de rijdende wagen. Dit gebeurde op de Energiestraat in Deurne. 

Ernstig gewond

De man raakte zwaargewond. De politie noemt zijn situatie 'zorgwekkend'. Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...


Andere verdachte voortvluchtig

De andere verdachte, de bestuurder van de auto, ging ervandoor. Hij heeft de auto achtergelaten in iemands voortuin op de Zeilbergsestraat. In de omgeving werd onder meer met honden naar hem gezocht. De zoektocht heeft uiteindelijk niks opgeleverd. De politie heeft wel een idee om wie het gaat. 


In de woning in Helmond waren tijdens de schietpartij ook een vrouw en jong kind aanwezig. Zij raakten niet gewond. De recherche doet onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.