Video

Vrouwen in Smokkelgat hebben een dag langer carnaval

28 februari 2019 om 23:57
nl
In Smokkelgat, Baarle-Nassau in het dagelijkse leven, konden vrouwelijke carnavalsvierders donderdagavond alvast opwarmen. Iedere vrouw is welkom op het zogenaamde Power Vrouwen Bal, dat de donderdag voor carnaval plaatsvindt. Het feest werd geopend door de voormalige prinses van de plaats: "Het leukst is dat we een extra avond carnaval hebben." Omdat de plaats dit jaar een mannelijke prins heeft, lag de openingstaak dus bij de ex-prinses Sjannie Wouters.
Profielfoto van Guus Beenhakker
Geschreven door
Guus Beenhakker

Langzaam druppelde de zaal van café de Engel vol met mooi uitgedoste 'pekskes'. Aan het einde van de avond was er een prijs voor degene met het mooiste pak. En ook een voor de groep die het origineelst is verkleed. "Dat voegen we dit jaar toe, je moet origineel blijven", weet organisator José van Dun.

"Daar gaan we dit jaar helemaal voor!" juicht een groep van vier vrouwen, allemaal van top tot teen gehuld in een glitterkostuum.



Traditie

Het vrouwenbal is een traditie aan het worden in de plaats. "We organiseerden voorheen het Hennekesbal in Ulicoten", zegt Carla Koenders, ook van de organisatie. "Nu pakken we het wat grootser aan met Baarle-Nassau." En de organisatie is bij de tijd: "We vinden Power Vrouwen Bal beter bij deze tijd passen dan Hennekes."

Mannen

De mannen zijn er ook echt niet bij. "Zelfs geen mannen die als vrouw zijn verkleed. Het is echt een vrouwenfeest", legt Koenders uit. Hoewel mannen toch nog een summiere rol hebben:


Wachten op privacy instellingen...

Leuke avond

De vrouwen komen vooral in grote getale naar deze avond, omdat ze echt even weg zijn. "Ze hebben geen omkijken naar kinderen, mannen of andere zaken maar zijn echt onder elkaar", vertelt Van Dun. "Met z'n allen vieren kan later tijdens de carnaval allemaal nog wel."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.