Deel strafschoppen RBC moet opnieuw worden genomen, KNVB geeft Roosendaalse club gelijk

1 maart 2019 om 11:56
nl
De strafschoppenserie van de wedstrijd SSV'65- RBC moet deels opnieuw genomen worden. De KNVB geeft de Roosendaalse amateurclub gelijk, wat betekent dat de voetballers alsnog kans maken om door te gaan naar de kwartfinales van de districtsbeker.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

RBC reist op 12 maart opnieuw af naar Zeeland, om daar vanaf elf meter de pingels te nemen. Eerder deze week werd de club na 32 strafschoppen nog uitgeschakeld in de achtste finale van de districtsbeker. Halverwege wisselde scheidsrechter Mol de volgorde waarin de pingels genomen moesten worden. De leidsman ging van het nieuwe ABBA-systeem naar het ABAB-systeem en dat was tegen de regels, volgens RBC. De club maakte bezwaar bij de KNVB, die gaf de ploeg gelijk.

De strafschoppenserie tussen SSV’65 en RBC zal vanaf de veertiende strafschop opnieuw worden genomen conform het ABBA-systeem, meldt de voetbalbond.

Vergelijkbare zaak
De kans dat RBC gelijk zou krijgen, was erg groot. Trainer Henk Vos verwees al naar de strafschoppenserie bij FC Lisse - Hoek in 2017. Hoek tekende bezwaar aan omdat de strafschoppen niet in de juiste volgorde werden genomen en de rechter gaf de club uiteindelijk gelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.