Opslagschuur tennisvereniging Uden gaat in vlammen op

2 maart 2019 om 00:10
nl
De opslagschuur van een tennisvereniging LTC aan de Boekelsedijk in Uden is vrijdagavond rond half twaalf helemaal afgebrand. Van de schuur is weinig over. Het afgelopen half jaar is er ook al drie keer ingebroken. Dieven hadden het gemunt op duur onderhoudsmateriaal, zoals een tractor.
Profielfoto van Linda Bak
Geschreven door
Linda Bak

De brandweer werd rond half twalf gealarmeerd. Volgens een getuige stond de schuur bij aankomst van de brandweer volledig in lichterlaaie. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Maar bij de tennisclub LTC zijn ze ervan overtuigd dat de brand is aangestoken. De schade is enorm, zegt beheerder Piet Vinckx: "Voorlopig kunnen de tennisbanen niet worden onderhouden. De schade is rond de 10.000 euro. Dat geld moet worden opgebracht door de leden." 

Wachten op privacy instellingen...

Inbraakgolf
Volgens Piet Vinckx worden ook bij andere sportclubs dure materialen gestolen en waren dieven zelfs op zoek naar spullen bij een begraafplaats. Ironisch genoeg is er om de hoek van de tennisclub een gloednieuw politiebureau, maar dat is nog onbemand. 

De tennisclub overweegt ook om de videobewaking uit te breiden. "Voordat we een nieuw materiaalhonk hebben zijn we veel euro's en maanden verder", zegt de beheerder.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!