Tien illegale taxichauffeurs opgepakt tijdens carnavalsavond in Den Bosch

3 maart 2019 om 09:00
nl
Tien illegale taxichauffeurs zijn zaterdagavond aangehouden tijdens een controle in het centrum van Den Bosch. De acht mannen en twee vrouwen moeten zich op een later moment nog tekst en uitleg geven voor de rechter.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De illegale taxichauffeurs hangt een boete van 4300 euro en een last onder dwangsom van 10.000 euro boven het hoofd. De dwangsom wordt opgelegd door het ILT (Inspectie Leefomgeving Transport). Wordt een illegale taxichauffeur binnen twee jaar nog een keer betrapt dan moet de boete worden betaald.

Snorren
Illegaal taxivervoer wordt in de volksmond 'snorren’ genoemd. Er wordt ook weleens gesproken van 'zwarte taxi's'. Het gaat om aanbieders van taxivervoer die niet in het bezit zijn van de vereiste vergunning, afgegeven door Kiwa Register BV. 

Passagiers van snorders zijn niet strafbaar. Bij een controle staan ze echter wel 'in de kou' en zullen ze op zoek moeten naar ander vervoer.

Taxipassen Breda
Ook in Breda is de laatste tijd onrust ontstaan rondom de taxistandplaats in het centrum van de stad. De chauffeurs zouden korte ritten weigeren of rekenen veel te veel geld voor de ritten. Vrijdagavond hielden buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente Breda een controle op de taxistandplaats. Daarbij zijn vier taxipassen ingenomen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!