Video

Eerste hulp voor je kater: de Anti-katerlasagne

5 maart 2019 om 10:05 • Aangepast 3 februari 2022 om 13:57
nl
Hossen, zingen, drinken, slapen, een bodem leggen en weer doorgaan. Heb je iets te diep in het glaasje gekeken? Na het succes van de katercake, heeft Betty iets nieuws voor je: de Anti-katerlasagne!
Profielfoto van Nicole Melchers
Geschreven door

“Lekkerder, vetter en beter voor de kater”
Gezond doen, dat komt na de carnaval wel weer. De katerlasagne van Betty geeft je dé energie om weer ‘fris en fruitig’ door te hossen!

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg
  • Kroketten
  • Geraspte kaas
  • Mayonaise
  • Mosterd
  • Olijfolie of boter

Bereidingswijze:

Begin met de oven voor te verwarmen op 180ºC. Pak een ovenschaal en vet deze lekker in met een olijfolie of boter. Bekleed daarna de bodem met een laag bladerdeeg.

Vervolgens breng je een subtiel laagje mayo en mosterd aan op het bladerdeeg. Doe dit naar gelang je dit lekker vindt natuurlijk. Dan volgt een laag kroketten. Bak deze van te voren even af in de frituur of oven tot ze lichtbruin zijn. Duw ze een beetje aan en maak de laag af met weer een beetje mosterd en mayo.

Herhaal deze stappen tot je 3 lagen kroketten hebt. Eindig met een laag bladerdeeg en een laag geraspte kaas eroverheen.

Bak de anti-katerlasagne in de oven voor 15-17 minuten.

 

Betty's tips en trucs voor de perfecte katerlasagne

 

Een bodempje leggen & water drinken
Volgens het Voedingscentrum wordt de alcohol langzamer in je bloed opgenomen wanneer je een maaltijd eet voor je drinkt. "Dat komt omdat het eten als het ware een 'buffer' vormt in je darmen.” Een bodempje leggen met de katerlasagne van Betty, is dus nog niet zo'n slecht idee!

Maar de gouden tip blijft toch echt om 'het goud' te laten staan en te kiezen voor een watertje. Die vervelende hoofdpijn komt namelijk doordat alcohol je uitdroogt. Het tekort aan vocht in je hersenen daar krijg je zoals Lamme Frans zou zeggen 'een kop als een boemeltrein'' van. Zo nu en dan een glaasje water tussen de pilskes en Schrobbelèr door, zal je jezelf de volgende ochtend een plezier mee doen. 

Katercake
Ben je ook benieuwd naar het recept van de katercake die Betty vorig jaar maakte? Die vind je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.