Deze bekende Brabanders storten zich in het feestgedruis [FOTO'S]

4 maart 2019 om 11:40
nl
Carnaval is geen sprint, het is een marathon. En die marathon is nog niet ten einde. In heel Brabant gaan we vandaag weer de straat op voor heul veul leut! Ook bekende Brabanders storten zich deze dagen in het feestgedruis.
Profielfoto van Martijn de Graaf
Geschreven door
Martijn de Graaf


Hij verliet onze mooie provincie om naar Utrecht te verkassen. Maar Tilburger Domien Verschuuren was weer even terug in Kruikenstad. De radio-dj gaat gekleed in 'BoerenQiel' door het land om carnaval te vieren. Dat doet hij met een pakkende slogan. "Halfbezopen is een gebrek aan doorzettingsvermogen."

Wachten op privacy instellingen...

Waar blijft de foto van Klaas Dijkhoff?

De slogan 'Carnaval is geen sprint, het is een marathon', is wel degelijk van toepassing op VVD'er Klaas Dijkhoff. We weten van hem dat hij zich graag onderdompelt in het carnavalsgedruis van Kielegat (Breda). Foto's en filmpjes van een feestende fractievoorzitter ontbreken vooralsnog. We moeten het dus nog even doen met deze post van eind januari.  

Wachten op privacy instellingen...

Daar isssie!
Maar gelukkig hebben we Christophe van der Maat nog. De lijsttrekker van de Brabantse VVD liet zich wel zien en zette ook Klaas Dijkhoff  op de foto. 

De heren maken gelijk van de gelegenheid gebruik om nog even een politiek statement te maken. Zo geven ze aan tegen de Brexit, maar voor de Braxit te zijn. Met de Braxit doelen ze op een Brabantse afscheiding van Nederland tijdens carnaval te zijn. Wie doorklikt naar de website van Brabant kan zien dat ze pleiten voor 'vier dagen veur ons eigen.'

Wachten op privacy instellingen...


Thierry Aartsen
En we hebben gelukkig ook Thierry Aartsen nog. Ook hij zit namens de VVD in de Tweede - Kamer en zet gelukkig wel een paar foto's op instagram. Jij ook een fijn carnaval Thierry!

Wachten op privacy instellingen...


Emile Roemer zal even moeten wennen
Of hij ooit heeft meegedaan aan de metworstrennen weten we niet. Maar dat de Boxmeerse Emile Roemer ze dit jaar overslaat lijkt evident. De oud voorman van de SP is nu burgmeester van het Limburgse Heerlen. Dus geen carnaval maar vastelaovond en geen metworstrennen maar het uitzwaaien van Blauw Sjuut. 

Wachten op privacy instellingen...Roy Donders in stijl

Onze 'Stylist van het Zuiden' ging volledig in stijl in het oranje/groen door Kruikenstad (Tilburg). Roy Donders was vrijdag nog aanwezig bij Drie Uurkes Vurraf. Zondag was hij met vader en moeder te bewonderen in de optocht. 

Wachten op privacy instellingen...

Er is er een jarig! Hoera! Hoera!

Hij stort zich online in ieder geval niet in het carnavalsgedruis. Maar Hans Teeuwen viert wel feest. De cabaretier viert zijn verjaardag dit weekend. 

Wachten op privacy instellingen...


Carnaval met een gouden randje
Harrie Lavreysen zal waarschijnlijk de gelukkigste carnavalsvierder van Brabant zijn. Zondag werd hij in Polen wereldkampioen sprint op de baan. maandagochtend landde hij op Schiphol en de wielrenner uit Luyksgestel denkt er zelfs al weer even aan om carnaval te gaan vieren. 

Wachten op privacy instellingen...

De outfit van Corry Konings

Corry Konings stal tijdens Drie Uurkes Vurraf de show met haar carnavalsoutfit. Als klap op de vuurpijl sleepte ze ook nog een oeuvre-award binnen, omdat ze vijftig jaar in het vak zit.

'Vanuit Mexico, veel plezier!'

Guido Weijers slaat carnaval dit jaar over. De cabaretier uit Breda is op vakantie in Mexico de carnavalsvierders in Brabant niet vergeten. Kleine noot aan Guido: niet vandaag, maar dinsdag is de laatste dag van carnaval. Wij gaan dus nog even door!

Wachten op privacy instellingen...


John Williams
Niet alleen onze bekende Brabanders storten zich in het feestgedruis. Ook John Williams waagt weer een poging. Vorig jaar liep het minder goed af met de RTL4-presentator, die dit jaar weer de oversteek naar Brabant heeft gemaakt.  

Wachten op privacy instellingen...

Dit keer belandde Williams niet op de eerste hulp. Maar een dag later had hij het wel zwaar. #sterkteJohn.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.